Marttojen vinkit astioiden käsinpesuun

  • Poista ruoantähteet ennen pesua huuhtelemalla tai tarvittaessa liottamalla astioita.
  • Tiskialtaan täyttäminen puolilleen riittää. Samoin riittää pieni painallus astianpesuainetta.
  • Pesuveden ja huuhteluveden tulee olla niin kuumaa kuin vain kädet kestävät.
  • Ensin pestään astiat, jotka koskevat suuta, eli esimerkiksi lasit ja ruokailuvälineet. Sen jälkeen lautaset ja kulhot, ja lopuksi likaisimmat ruoanvalmistusastiat.
  • Jos rasvalika ei lähde astioista, lisää tilkka pesuainetta tai vaihda pesuvesi kuumempaan.
  • Siirrä pestyt astiat huuhteluveteen. Vältä huuhtelua juoksevalla vedellä, sillä sen käyttö kolminkertaistaa kustannukset.
  • Anna puhtaiden astioiden kuivua kuivauskaapissa tai puhtaan astiapyyhkeen päällä.

 

Lähde: Martat
http://www.martat.fi/ruoka/ruoanvalmistus/astiat-ja-tyovalineet/astioiden-pesu/

Jaa sosiaalisessa mediassa

LV SOSIAALISESSA MEDIASSA