Kaunis bikiniraja ilman, että iho ärtyy – 3 hellävaraista ja tehokasta keinoa

Punaisia, kutisevia näppylöitä ja puolittain katkenneita ihokarvoja. Tämä on voi olla intiimialueen ihokarvojen poiston lopputulos, vaikka toiveena olisi jotain ihan muuta. 
 
Pulma on tuttu myös Bernerin SKY-kosmetologi Anne Sariolle, jolla on vuosikymmenten kokemus kuluttajien neuvonnasta kosmetiikassa ja hygieniassa.
 
- Intiimialueella kasvava karva on karheaa, ja karvatupet tulehtuvat ja ärtyvät helposti. Alueen iho on ohutta ja liian kovakourainen leikkaus voi ärsyttää sitä, Sario sanoo.
 
- Karvojen poiston jälkeen iho saattaa vielä hiota ja hiertyä pikkuhousun alla, jolloin iho ärtyy entisestään.
 
Näillä kosmetologi Anne Sarion neuvoilla saat siistittyä bikinialueen ihon hellävaraisesti ja tehokkaasti. 
 

1. Valitse oikeat aineet

 
Intiimialueen ihokarvojen poisto onnistuu helpommin, jos karvaa on pehmitetty etukäteen. Käy siis ennen sheivausta saunassa, painele aluetta lämpimällä, kostealla pyyhkeellä tai huuhdo sitä lämpimällä vedellä. Pese iho hellävaraisella pesuaineella tai -vaahdolla, joka ei ärsytä sitä, ja huuhtele hyvin.
 
Levitä sen jälkeen alueelle joko sheivaukseen tarkoitettua vaahtoa tai pesuainetta. 
 
- Jos ihokarvoja on paljon ja ne ovat paksuja, sheivausvaahto voi toimia. Monille riittää kuitenkin lempeämpi pesuaine tai -vaahto, Anne Sario sanoo.
 

2. Leikkaa terävällä ja puhtaalla 

 
Jos ihokarvat ovat päässet kasvamaan pitkiksi, leikkaa ensin pituudet pois vaikkapa kynsisaksilla. Näin pitkät karvat eivät jää jumiin sheivauksessa käytettävän terän väliin ja tuki sitä.
 
Sheivauksessa välineet ratkaisevat. Unohda siis vanhat tylsyneet ja epäpuhtaat varsiterät, ja valitse tehtävään mahdollisimman uusi ja laadukas terä. Itse sheivauksessakin avainsana on lempeys. 
 
- Älä paina lainkaan vaan anna varsiterän vain liikkua kevyesti iholla, Anne Sario neuvoo.
 
Oikea tekniikka on tärkeä: toinen käsi vetää ihon kireälle ja toinen ajaa varsiterällä karvat pois. Näin terä leikkaa karvan juuri oikeassa asennossa, ja se leikkaantuu paremmin. 
 
Toisilla ihokarvat lähtevät heti pois, toiset joutuvat käyttämään terää iholla useampaan kertaan. 
 
- Ajo kannattaa tehdä moneen suuntaan eli ensin ihokarvojen vastaisesti, sitten niiden suuntaisesti ja viimeiseksi poikittain. 
 
Ajelun jälkeen iho huuhdellaan lämpimällä vedellä, jotta se rauhoittuu, ja lopuksi kylmällä vedellä, jotta ihohuokoset supistuvat. 
 

3. Viimeistele voiteella 

 
Karvojen poiston jälkeen iholle levitetään suojaava voide, joka estää ärtymistä. Voidetta kannattaa käyttää säännöllisesti karvojen poiston jälkeenkin. 
 
- Näin voi ehkäistä näppylöitä. Iho pysyy pehmeänä eivätkä karvat lähde kasvamaan sisäänpäin, Sario sanoo. 

 

LV-intiimituotteet hoitavat hellästi ja tehokkaasti 

 
Suomalaisen LV-sarjan uutuudet täyteläinen LV Intiimipesuvaahto ja LV Intiimivoide on suunniteltu hellään intiimialueen hoitoon.
 
Tavallisesti suihkusaippuoissa on paljon peseviä aineita, minkä vuoksi ne saattavat ärsyttää ja kuivattaa intiimialueen herkkää ihoa. Suihkusaippuoiden pH on yleensä myös korkeampi kuin intiimialueen luonnollinen pH.
 
LV-intiimituotteissa on alhainen, ihon hyvinvointia tukeva pH. Tuotteet sisältävät myös kosteuttavaa glyserolia ja maitohappoa.
 
– Kätevän pumppumekanismin ansiosta LV Intiimipesuvaahdossa on myös vähemmän peseviä aineita, jolloin se on iholle hellävaraisempi, tuotekehityskemisti Laura Martikainen Berneriltä sanoo.
 
– Kosteuttava LV Intiimivoide puolestaan sisältää prebioottia, joka edistää iholla hyvien mikrobien olosuhteita ja auttaa näin ihoa voimaan hyvin.
 
Hajusteettomina ja väriaineettomina LV-sarjan tuotteet sopivat hyvin herkälle iholle. 
 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa

LV SOSIAALISESSA MEDIASSA

Näillä ilmoilla onnea on tehokas dödö😌 LV:n hajusteettomat ja väriaineettomat antiperspirantit suojaavat tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Löydät ne päivittäistavarakaupoista.

4 päivää sitten

27 tykkääjää

Kesällä mennään välillä ilman meikkiä, mutta muista silti puhdistus!☝️ LV Kosteuttava Misellivesi 3 in 1 puhdistaa ihon epäpuhtaudet helposti ja nopeasti, ja kaupan päälle saat kosteutetun ja raikkaan tunteen. Kätevä esim. veneessä, mökillä ja festareilla!🤩

1 viikko sitten

58 tykkääjää 4 jakoa

Tuoksufriikeiksi tunnustautuvat Perho & Pääskysaari juttelevat LV:n sponssaamassa bonus-podcastissaan mm. kemikaaliövereistä, tuoksumuistoista ja kaipuusta yksinkertaiseen elämään. Miten sujui arki (ja juhla) ilman hajustettuja tuotteita – käy kuuntelemassa😊👇

Yksi kuukausi sitten

37 tykkääjää 2 jakoa

Kertyykö kylppärin kaappiin puolityhjiä purkkeja ja puteleita, käyttämätöntä kosmetiikkaa ja vanhentuneita voiteita? Kierrätä turhat tavarat LV:n ohjeilla helposti ja osallistu kisaan💙 Lue lisää ja osallistu: www.sopivastivahemman.fi/

Yksi kuukausi sitten

31 tykkääjää 7 jakoa

Kisaparta saa rehottaa sunnuntaihin – sitten ajetaan💪🦁🇫🇮 Ilman hajusteita ja väriaineita, totta kai.

Yksi kuukausi sitten

21 tykkääjää 1 jakoa

Onnistuuko bikinirajan sheivaus ilman näppyjä ja kutinaa?🤔 Lue LV:n vinkit intiimialueen sheivaukseen👇

2 kuukautta sitten

26 tykkääjää 3 jakoa

Ei sinne alakertaan kannata ihan mitä vaan laittaa😬😁 Uusi LV Intiimipesuvaahto puhdistaa ja raikastaa herkän intiimialueen hellävaraisesti – ilman mitään ylimääräistä, kuten hajusteita tai väriaineita. LV Intiimihoitovoide kosteuttaa, suojaa ja rauhoittaa herkkää ihoa, myös sheivauksen jälkeen. Tutustu tuotteisiin👇💙💙💙

2 kuukautta sitten

19 tykkääjää 1 jakoa

Kuivuudesta kenkkuileva hiuspohja kaipaa huolenpitoa💆 Nämä ihan uudet LV Prebiootti -hiustenhoitotuotteet ovat hellävaraisia ja tehokkaasti kosteuttavia täsmätuotteita. Prebiootti parantaa hyödyllisten mikrobien olosuhteita iholla ja auttaa pitämään hiuspohjan tasapainossa. Jaa niin mikä prebiootti?🤔 Lue lisää meidän sivuilta: http://fal.cn/igk8 P.S. Valmistettu Suomessa!🇫🇮✌🏻

4 kuukautta sitten

40 tykkääjää 4 jakoa

Hyvää muovitonta maaliskuuta!✌️ Omaa arkea on vaikea saada täysin muovittomaksi, mutta valinnoillasi voit vaikuttaa. LV Color Pyykinpesunesteen säästöpakkauksessa on jopa 75 % vähemmän jätettä kuin vastaavan kokoisessa muovipullossa. Pakkaus on helppo kierrättää muovijätteen tai energiajakeen mukana😊

4 kuukautta sitten

58 tykkääjää 6 jakoa

Maanantai, työaamu, kiire😵 Millä keinoilla sinä vähennät kiireaamujen stressiä? Onko kikkasi kenties rauhassa nautittu kuppi kahvia, vaatteiden valitseminen valmiiksi jo edellisenä iltana vai jokin muu? Kommentoi alle 😊

4 kuukautta sitten

8 tykkääjää

Muista pakata mukaan aurinkosuoja – vietitpä hiihtoloman aurinkorannalla tai luistinradalla. Hajusteettomat ja väriaineettomat LV Aurinkotuotteet hoitavat ja kosteuttavat, ilman tahmaista tunnetta.

5 kuukautta sitten

18 tykkääjää 1 jakoa

Pehmennä, kosteuta, aja. LV Men huolehtii ihostasi, ilman hajusteita tai turhia kemikaaleja. Löydät tuotteet päivittäistavarakaupoista.

5 kuukautta sitten

50 tykkääjää 2 jakoa