Ehkäise virusten leviäminen - Täydennä hyvää käsihygieniaa LV Käsidesillä

Koronavirusta vastaan ei ole vielä kehitetty rokotetta, joka suojaisi tartunnalta. Kyseessä on samantyyppinen virus kuin SARS, joka tarttuu ihmiseen hengitystie-eritteiden välityksellä käsistä, ilmasta ja pinnoilta.
 
Bernerin ammattilaiset kertovat, miten voit ehkäistä tehokkaasti erilaisten virusten leviämisen. 
 

1. Pese kädet huolellisesti

 
Huolellinen käsienpesu vähentää virusten määrää käsissä merkittävästi. Siksi kädet tulee pestä aina WC:stä lähtiessä ja ennen ruokailua runsaalla lämpimällä vedellä ja saippualla. Käsien kuivaaminen pesun jälkeen lisää tehoa.
 

2. Käytä tarvittaessa LV Käsidesinfiointiainetta

 
LV Käsidesinfiointi on ensimmäinen kotikäyttöön tehty käsidesinfiointiaine, jossa on bakteerien ja hiivojen lisäksi testattu virusteho norovirusta vastaan. Hajusteettoman ja väriaineettoman tuotteen teho on todettu monissa testeissä, ja se sopii herkälle iholle. LV Käsidesissä on etanolia 74 paino-%.
 
Käsidesinfiointiaineiden käyttö ehkäisee tyypillisten tartuntatautien leviämistä myös lapsilla, kun puhdasta pesuvettä ei ole saatavilla. Käsidesinfiointiaineessa käytetty etanoli ei imeydy suositeltavilla käyttömäärillä lapsen verenkiertoon, vaikka lapsen käsi menisi pian desinfioinnin jälkeen suuhun.  
 
Pese kädet hyvin ja kuivaa ennen desinfiointia. Annostele käsille 3–5 ml käsidesiä ja hiero sitä ihoon, kunnes alkoholi on haihtunut. Hiero tuote huolellisesti sormenpäitä myöten. 
 

3. Yski oikein

 
Ehkäise pisaratartuntaa ilmateitse oikeanlaiselle yskimisellä. Suojaa suu ja nenä kertakäyttöisellä nenäliinalla yskiessäsi tai aivastaessasi. Jos nenäliinaa ei ole, yski tai aivasta puseron hihan yläosaan – älä omiin käsiin. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. 
 

4. Siivoa kodin pinnat

 
Hengitystieinfektioita aiheuttavan virustartunnan voi saada pinnoilta, joita sairas on koskettanut, eli kotona esimerkiksi ovenkahvoista. Virus voi säilyä tartuttavana useitakin päiviä. Siksi WC, hanat ja kosketuspinnat kannattaa siivota huolellisesti.
 
LV Desinfiointi kodin pinnoille on käyttövalmis alkoholipitoinen liuos keittiön ja kylpyhuonetilojen puhtaiden pintojen desinfiointiin. Se viimeistelee puhdistustuloksen tehokkaasti ja nopeasti ja tuhoaa pinnoilta bakteerit, useimmat homeet, hiivat sekä virukset.
 
Sumuta LV Desinfiointiainetta puhtaalle ja kuivalle pinnalle, anna vaikuttaa kaksi minuuttia ja pyyhi esimerkiksi kertakäyttöpyyhkeellä. Koska LV Desinfiointi kodin pinnoille ei ole pesutuote, älä käytä tuotetta turhaan vaan ainoastaan tarvittaessa, kun on syytä epäillä tartuntavaaraa. 
 
Virusepidemioiden aikana on hyvä muistaa, että sekä käsien että pintojen pesu on erittäin tärkeää, ja desinfioinnilla vain viimeistellään puhdistus.
 
LV Käsidesinfiointi ja LV Desinfiointiaine kodin pinnoille ovat kuluttajakäyttöön kehitettyjä tuotteita. Ammattikäyttöön suosittelemme Berner Pro -tuotteita. Lue lisää täältä. 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa

LV SOSIAALISESSA MEDIASSA