Alhaisen pH:n merkitys ikääntyvän ihon hoidossa

Hei,

Olen Outi Tarakkamäki ja työskentelen tuotekehityskemistinä LV:n ihonhoitotuotteiden parissa. Suomalaisten naisten ihon hyvinvointi on minulle tärkeää, ja LV 55+ -sarjan kehittäminen ikääntyvälle iholle onkin ollut unelmatyötäni. Luennoin mielelläni ihoasioista ja olen huomannut, että naisten mielissä pyörivät usein samat kysymykset ja pitkään eläneet uskomukset.

Kaikkihan me tiedämme, että ihoa kannattaa hoitaa joka iässä, mutta lohdutukseksi huolettomille ihonhoitajille voin kertoa, ettei aloittaminen ole koskaan liian myöhäistä. Korostan aina, että ihon ikääntymistä ei kannata jäädä harmittelemaan. Iho vanhenee meillä kaikilla samassa rytmissä, mutta naisilla ihon ikääntyminen vain näkyy nopeammin kuin miehillä. Keskity siis elämiseen ja hyvään ihonhoitoon! Positiivinen asenne ja hyvin hoidettu iho kohentavat niin omaa oloasi kuin ulkonäköäsikin. Myös oikeanlainen ravinto ja aurinkovoiteet ovat ikääntyvän ihosi luottoystäviä.

Kuivaihoiset ovat tottuneet elämänsä varrella hoitamaan ja kosteuttamaan ihoaan, kun taas normaalin ja helposti rasvoittuvan ihon omaavien pitää iän kertyessä luoda ihoonsa usein aivan uusi suhde. Ikääntyvän ihon hoidossa viisaus kiteytyy lauseeseen: Kosteuta ja vielä kerran kosteuta. Siinä neuvo, joka toimii iholle kuin iholle. Radikaalit muutokset ihossa alkavat tuntua seitsemänkymppisenä, ja jo aiemmin ensimmäiset ikääntymisen merkit näkyvät yleensä kasvoilla. Ihosi ohenee, eikä kestä entiseen tapaan aurinkoa ja kuivaa sisäilmaa. Hoitamaton hipiä hilseilee, kutiaa ja voi tulehtua.

Kun kehitimme LV 55+ -tuotetta, halusimme luoda juuri sinun ihollesi sopivan ihonhoitosarjan. Sen salaisuus on alhainen pH, joka takaa ihosi hyvinvoinnin. Ikääntyvälle iholle on tärkeää, että se säilyttää oikean matalan pH-arvon. Se on sinun oma suojakerroksesi. Nuoren ihon pH on 4,8-5,2 eli lievästi happaman puolella. Kun vanhenemme, se nousee 5,5-6:een. Numerot näyttävät pieniltä, mutta jokainen pikku muutos on todellisuudessa kymmenkertainen. Siksi ikääntyneen ihon pH:ta pitäisi saada alemmaksi.

Moni pesee ihoaan yhä palasaippualla, jonka pH on lähellä 10:tä, kun ihon pH:n arvon pitäisi olla 5 tai alle. Nuori ja terve iho palautuu noin kovasta puhdistuksesta tunnissa, vanhemmalla palautuminen voi viedä kahdeksan tuntia tai jopa vuorokauden. Jos siis peset näin tuhdisti joka päivä, ihosi voi kuivua ja pH voi jäädä lähelle 7:ää, jolloin haitallisten mikrobien määrä ihollasi pääsee lisääntymään.

Tämän pesu- ja ihonhoitosarjan puolesta on kiva puhua, sillä se sopii kaikille - niin tuoksuttomuutta arvostaville kuin tuoksuista pitävillekin. LV 55+ -tuotesarjan Astma- ja allergialiiton hyväksymät tuoksuttomat voiteet ja pesuaineet eivät sotke esimerkiksi käyttämääsi parfyymia. Neljä vuotta on kulunut siitä, kun aloitimme 12 hengen voimin tämän tuotesarjan suunnittelun. Heinävedellä valmistettu, täysin kotimainen pesu- ja ihonhoitosarja on nyt sinunkin saatavillasi lähikaupassasi.

Pidetään ihomme kunnossa!

Outi Tarakkamäki
Tuotekehityskemisti
 

Jaa sosiaalisessa mediassa

LV SOSIAALISESSA MEDIASSA

"Olen aina tykännyt pestä pyykkiä. Hurisevan koneen ääni sunnuntaina on minulle yhtä kuin koti ja kiireettömyys." Pyykkäys on Uusi Muusa -blogin Eevan sunnuntairituaali - kurkkaa blogista Eevan vinkit helppoon vaatehuoltoon!

7 tuntia sitten

5 tykkääjää 1 jakoa

Pyykkipäivä, eikä mitään tekemistä pyykkikoneen pyöriessä? Kokeile pyykkijumppaa MUSTARTTUn tapaan! :D

3 päivää sitten

2 tykkääjää 1 jakoa

"Aikasemmin en kauheesti oo miettinyt sen enempää mitä aineita pistän iholle, mutta oon huomannut kokemuksen kautta, että iho voi paremmin kun sitä altistaa vähemmän esimerkiksi just haju- ja väriaineille. Ja vaikka näissä pesuaineissa ei mitään hajusteita olekaan, vaatteet on pyykkäämisen jälkeen ihanan puhtaan raikkaita!" Käy lukemassa Janita Aution mietteitä LV-pyykinpesuaineista!

5 päivää sitten

6 tykkääjää

Kuinka pitää pyykki raikkaana ilman hajusteita? Käy lukemassa lisbet e. -blogista vinkit pyykinpesuun!

1 viikko sitten

42 tykkääjää 3 jakoa

"Sitä ihan tekee mieli laittaa aamulla, koska sen piristävän vaikutuksen ihan välittömästi tuntee." Puutalobaby-blogin Kristan LV-suosikkituote on ihoa hellivä Kasvoseerumi - oletko kokeillut tuotetta? :) Käy lukemassa Kristan mietteitä tuoksukuorman vähentämisestä ja osallistumassa kilpailuun osoitteessa puutalobaby.fi/hajusteettomat-tuotteet-kokemuksia :)

1 viikko sitten

51 tykkääjää

Milloin sinä olet viimeksi pessyt tyynysi ja peittosi? Käy lukemassa Aamukahvilla-blogista vinkit petivaatteiden huoltamiseen! #lv #lvsuomi

1 viikko sitten

116 tykkääjää 17 jakoa

"Lopuksi jäljelle jäi vain itselleni tärkeät vaatteet ja kodintekstiilit, joita olen jo käyttänyt vuosien ajan ja joita käytän tästäkin eteenpäin vuosikausia. Kurissa pysyvä tekstiilien määrä helpottaa huoltamista ja hoitamista – myös siksi, että jokainen kappale on itselleen tärkeä." Lue WTD-blogin Natan vinkit vaatekaapin sisällön minimointiin ja vaatteiden huoltamiseen! wtd.fi/tekstiilitalkoot

2 viikkoa sitten

66 tykkääjää 2 jakoa

Syksyn viiletessä käsien iho saattaa tuntua kuivalta. LV Hoitava Käsivoide kosteuttaa tehokkaasti käsien ihoa ja jättää ihon pehmeän tuntuiseksi.

3 viikkoa sitten

13 tykkääjää

Oletko jo kokeillut LV Pikkuväki -pyykinpesunestettä? Hajusteeton ja väriaineeton pyykinpesuaine poistaa tehokkaasti erityisesti vauvojen ja pienten lasten pyykille ominaiset tahrat ja niiden hajut.

Yksi kuukausi sitten

19 tykkääjää

Muista hemmotella ihoa syksyn viiletessä! Ekstrakosteutusta iholle saat levittämällä päivä- tai yövoiteen alle LV Kasvoseerumia. Ihoa tasoittava seerumi sopii hyvin myös meikin alle. #lv #lvsuomi #lumivalko #ihonhoito

Yksi kuukausi sitten

136 tykkääjää 1 jakoa

Oletko jo tutustunut LV 55+ -tuotteisiin? Iän myötä iho ohenee ja sen kyky sitoa kosteutta heikkenee. Ikääntyvän ihon tarpeisiin suunnitellut LV 55+ -tuotteet tukevat ihon luontaista pH-arvoa ja auttavat ihoa pysymään kosteutettuna ja elinvoimaisena.

Yksi kuukausi sitten

243 tykkääjää 2 jakoa

LV:n muotoilutuotteet auttavat kampausta pysymään siistinä koko päivän. Hajusteettomat tuotteet suojaavat hiuksia lämpökäsittelyn rasitukselta ja vähentävät hiusten sähköisyyttä. Hiuskiinteestä on saatavilla myös kätevä matkakoko.

Yksi kuukausi sitten

129 tykkääjää 6 jakoa